MANORAMA
DESIGN

The story 

Om Manorama Design

Manorama Design skapades utifrån kärleken till Indien och det stora intresset för färg och form. Produkterna inspireras av området i norra Maharashtra där du hittar Adivasikulturen. Adivasi är ett stamfolk som lever nära naturen och de är ofta jordbrukare. Kvinnornas kläder, saree, särskiljer sig från övriga i området och de klara färgerna och dekorativa kanterna gör vem som helst glad. Tygerna, saree, är mellan 7-9 meter långa och knyts på ett speciellt sätt för området.

Vi använder oss av de tygerna när vi gör våra överkast och kuddar. Dessa handquiltas enligt gammal tradition av kvinnor i området. Flertal av produkterna i sortimentet är handgjorda och därför blir varje produkt unik. Allt tillverkas i liten skala och med stor omsorg.

Vi vill kunna ge tillbaka något till Indien, där allt började, genom att visa på framtidstro och inspirera. Vi vill att människorna, där vi har våra sammarbetspartners, ska våga tro på sig själva och den talang man har.

Få en del av Indien i ditt hem och låt dig inspireras av vår färgglada design.

Manorama Design – Inspired by India

FOUNDER &
DESIGNER

Ida Jaykar

Jag som är grundare till Manorama Design heter Ida Jaykar och jag älskar Indien. Jag har ett stort hjärta för färg och form och Manorama Design har växt fram under många år av drömmar och idéer.

Min första resa till Indien, fångade hela mig. Jag älskade kulturen, naturen och människorna och jag fann min stora kärlek. Redan då fascinerades jag av Adivasikulturen med sina färgstarka kläder och vackra smycken. Det fick mig att vilja skapa något eget med inspiration från deras kultur.

Jag har designat överkasten, väskorna och kuddarna själv. Jag samarbetar med en lokal konstnär i Indien, han har gjort två av vykorten som finns i shoppen.
Du kan läsa mer om honom här.

Ett litet team, genom vårt familjeföretag i Indien, jobbar sedan med att producera överkasten, kuddarna och väskorna. Allt görs i liten skala och med stor omsorg. Tofflorna och scarfen har jag köpt in och tillverkas också förhand i liten skala. Läs mer om tillverkningen av produkterna i Stories.

Manorama är ett namn på marathi, som är språket de talar i området. Det betyder trevligt och jag vill att mina produkter ska sprida glädje genom sina starka färger och vara ett trevligt inslag i vardagen.

Jag hoppas att du blir inspirerad av Manorama Design!