Upplev Indien där vi har vårt familjeföretag

Min del av Indien - my inspiration - India and the nature
Upplev Indien - majsodling
Upplev Indien och naturen runt Nandurbar, där vi har vårt familjeföretag, i norra Maharashtra. Den gör att mitt hjärta slår ett extra slag. Det är mycket odlingar runt omkring och jag älskar att besöka dem! Kanske är det för att jag är uppväxt på landet och gillar att se hur frukt och grönsaker växer och få en ökad förståelse för det som vi äter och använder.
Favoriterna, som jag gärna besöker när jag är i Indien, är majsfält, bananodling, chilifält, bomullsodling och papayaodling. Och självklart måste man stanna till vid sockerrörsfälten och få en bit sockerrör att tugga på. Här får du uppleva mitt Indien.

Bananodling

Upplev Indien - bananodling
Upplev Indien - bananodling - bananblomma

Vackra träd med sina ståtliga blad. Se hur bananerna växter fram från bananblomman, så häftigt!

Papayaodling

Upplev Indien - papayaodling
Upplev Indien - papayaodling

Några av våra vänner har tillsammans med sina familjer papaya- och bomullsodling.

De visade mig den fina bumullsblomman som blir en kapsel och som sedan spricker upp med bomull. Så häftigt att se hela processen. När vi var på fältet kom en adivasikvinna och gick förbi. Vi hejade och frågade om vi fick ta några bilder med henne på fältet, och med en Manorama Design väska. Hon bär de traditionella kläderna, adivasi saree. De är adivasi saree vi använder till våra överkast och kuddar.

Bomullsodling

Upplev Indien - bomullsodling
Upplev Indien - bomullskapsel
Upplev Indien - bomullsfält
Upplev Indien- bomull

Vid ett annt tillfälle åkte vi förbi en plats där bönderna säljer sitt bomull. Stora lastbilar är överfulla med bomull, som lastas av och vägs. Vad jag förstått så bearbetas inte bomullen i området utan skickas vidare.

Marknaden

Upplev Indien - marknanden
Färsk och närodlat frukt och grönt kan man sedan handla på tisdagsmarkanden inne i stan, då bönderna kommer och säljer det nyskördade.
Det är också i byarna man kan möta adivasibefolkningen med sina vackra kläder och smycken.

Chilifält

Upplev Indien - chiliodling
Upplev Indien - torkar chili

De odlar inte bara chili i området utan de torkar även den. I utkanten av staden finns stora fält där de torkar den röda chilin. När man kommer nära sticks det i näsan av den starka doften och stora röda mattor breder ut sig framför mig.

Sockerrör

Upplev Indien - sockerrör
Upplev Indien - sockerrör
Vi har köpt några sockerrör av bönderna vid sockerrörsfälten.
Bakom fälten ser man bergen i horisonten  som ett band mellan himmeln och land. Så vackert!

Allt detta vill jag att du ska få en del av genom Manorama Design, att du ska få uppleva en del av Indien. Jag önskar att du ska få en del av färgerna och känna sötman från den mogna frukten.

Lev här och nu!

Vår webbplats använder cookies för bättre upplevelser. Mer information

Dina cookie-inställningar för denna webbplats är satt till ”tillåt cookies” för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för cookies eller om du klickar ”Godkänn” nedan så samtycker du till detta.

Stäng