Handgjorda indiska kuddar

Indiska kuddar - färgstark inredning

Våra kuddar är handgjorda och tillverkas på samma sätt som överkasten med handquiltad design. Läs om tillverkningen av överkasten här.

Tygerna vi använder är saree som är speciella för området där vi har vår verksamhet, i norra Maharashtra i Indien.

Handquiltade kuddar

Tygerna sys ihop så kuddarna blir 50×50 cm. Den dekorativa kanten går som ett band runt hela kudden. Det finns ingen kudde som är exakt lik den andra, alla är unika. Detta på grund av hantverket som ligger bakom.

tillverkning av Indiska kuddar

Här se ni tygerns som adivasi befolkningen använder som klädesplagg, saree. Adivasi är ett stamfolk i norra Maharashtra, Indien, som lever nära naturen och de är ofta jordbrukare. Kvinnornas kläder, saree, särskiljer sig från övriga i området med de klara färgerna och dekorativa kanterna. Av dessa tyger syr vi överkasten och kuddarna. Det finns oändligt många varianter med olika färgkombinationer och mönster. Adivasi befolkningen återanvänder sina gamla tyger från sarees och syr samman till täcken och filtar genom att handquilta dem. Vi använder oss av nya tyger till våra överkast och kuddar.

Mr Vijay som syr kuddarna gör det med stor skicklighet då han har jobbat med sömnad på deltid under hela sitt liv. Han tillhör också urbefolkningen adivasi och har stor kännedom om handquiltning.

Indiska kuddar - färgstark inredning

Kuddarna passar såväl till soffan som sängen eller uteplatsen. Alla platser som behöver en extra färgklick. Så välj en unik och färgstark kudde till din inredning. Vilken blir din favorit?